Flere af de opskrifter som findes under “min diætplan” bruger en kogemetode som hedder “slow cooking”. Her steges eller koges i princip kød, kødben m.m. i en temperatur mellem 95-98 C over flere timer. 

Jeg fik købt en slowcooker som var i tilbud hos Lidl. Efter jeg fik pakket kogeren ud og sæt i gang for første gang kunne jeg se at det ikke lige var noget for mig. Alt for meget energi gik til spilde igennem en dårlig isolation og Slowcooker har desværre ikke haft en timer. (Man kan nok hellere ikke forvente meget mere til små 250,- kr)

Jeg undersøgt flere muligheder og fandt et model jeg godt kunne lide. Modellen er Crock-Pot Multi Cooker. Jeg fik stegt og kogt mine første steg og kødet var meget mør og lækker og juicen fra kød kunne bruges til sovs eller bare som bouillon som smagte fantastisk. Det hele uden tilsætningsstoffer kun med lidt gulerødder, løg lidt salt og hvidløgsfed.

Jeg kan bare anbefale denne cooker. Den kan anvendes som riskoger eller at dampe grøntsager og bage kager. 

Vil du gerne have en billigere alternative burde du i hvert fald kigge efter en koger med timer så den slukker selv efter et bestemt antal timer og ikke lige dræner dig for strøm over en weekend der du er på tur. 

Print Friendly, PDF & Email