Her er næringskombinationer, som du gerne vil undgå at tage sammen:

Jern og calcium

At tage calcium og jerntilskud sammen vil blokere noget for, at jern fordøjes fuldt ud, plus det kan føre til en mavebesvær. Selvom du ikke behøver at blive skør ved at planlægge dine måltider perfekt for at undgå denne kombination, kan det være nyttigt at undgå et jerntilskud med et højt calciumindhold, såsom med mælk eller bladgrøntsager. I stedet skal du tage jern på tom mave, hvis det er muligt, eller i det mindste adskille disse kosttilskud ved at tage det ene om morgenen og det andet senere på dagen.

C-vitamin og vitamin B12

For at hjælpe din krop med at bruge disse vigtige næringsstoffer, skal du fjerne vitamin C-tilskud fra vitamin B12-tilskud med mindst 2 timer. C-vitamin kan forstyrre din evne til at absorbere B12, så det er bedst at tage disse separat.

Høje doser af calcium, zink eller magnesium

Selvom de arbejder sammen for at støtte knoglesundhed og sund immunforsvar, konkurrerer disse mineraler om absorption. De kan alle kombineres i et multivitamin, men hvis du tager dem individuelt, er det bedst.

Kobber og zink

Zink kan forstyrre kobberabsorptionen, især hvis du tager høje doser hver dag. Generelt reducerer optagelsen af ​​begge dele store mængder mineraler med andre mineraler, så prøv at tage dem med mindst 2 timers mellemrum, hvis det er muligt.

Andre strategier, der hjælper din krop med at absorbere næringsstoffer mest effektivt:

1. Undgå at tage fedtopløselige vitaminer på tom mave. Disse inkluderer vitamin A, D, E og K, som absorberes bedst med noget fedt (såsom olivenolie, nødder, frø, fed fisk, æg eller avocado). Selvom du måske tager disse vitaminer sammen i et multivitamin, anbefales det, at du tager dem på forskellige tidspunkter, hvis du tager individuelle fedtopløselige vitaminer.

2. Oftest skal multivitaminer tages sammen med et måltid for at forhindre kvalme. Mange multivitaminer af høj kvalitet, såsom dem, der er “madbaserede”, kan også kræve mere end en dosis for at hjælpe dig med at absorbere mere af næringsstofferne.

3. B-vitaminer kan tages sammen (og kan kombineres til et “B-kompleks” -tilskud). B-vitaminer inkluderer thiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantothensyre (B5), pyridoxin (B6), biotin (B7), folinsyre (B9) og cobalamin (B12), som kan tages med eller uden mad.

4. Mens der er nogle vitaminer, som du bør undgå at tage sammen, er der andre, du vil kombinere for at understøtte absorption. Par jern og C-vitamin sammen for at hjælpe med absorption. D-vitamin og calcium kan også tages sammen for at hjælpe med absorption og for at støtte knoglesundhed og videre.

5. Hvis du tager et antioxidanttilskud, skal du tage det adskilt fra et multivitamin for at få de mest gavnlige virkninger. Vær især forsigtig med at undgå at tage calciumtilskud og antioxidanttilskud sammen, da calcium kan reducere, hvordan kroppen bruger carotenoider som beta-caroten, lycopen og astaxanthin,

6. Husk, at kosttilskud, der indeholder vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer, også kan forstyrre mange almindelige lægemidler, såsom blodfortyndende medicin og skjoldbruskkirtlen. Tal derfor med din læge om din tilskudsrutine, hvis du tager daglige lægemidler.

Print Friendly, PDF & Email